KÜTAHYA / MERKEZ - Atatürk Anadolu Lisesi

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mart ayı Kutadgu Bilig Okumaları faaliyeti kapsamında okulumuzda "Anlamını Bul", "Kelime Türetme" ve "Kare Bulmaca" etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası etkinlikleri kapsamında Nevruz Bayramı programında okulun spor salonunda bir program düzenlendi, Nevruz gelenekleri yaşatıldı. Etkinlikler kapsamında okul öğrencileri geleneksel çuval yarışı, halat çekme, yumurta taşıma yarışı yaptılar ve sandalye kapmaca oynadılar. Etkinliklere katılan öğrencilerimize ve etkinlikler yapılırken desteğini esirgemeyen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hasan GÖKKAYA'ya ve stajyer öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda baharın gelişiyle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu konuda destek olan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne ve Kütahya Merkez Orman İşletme Şefi Osman AYANOĞLU'na teşekkür ederiz.

Mrt

Başı rahmеt, ortası mağfirеt, sonu cеhеnnеm atеşindеn kurtuluş olan 11 ayın sultanı ya Şеhr-i Ramazan! Hoşgеldin!

Mrt

Emeği, şefkati ve varlığıyla hayatlarımızın merkezinde, insanlığa umut olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Mrt

Gezimizin birinci ayağında Anıtkabir ve Gazi Üniversitesi, ikinci ayağında ise Birinci ve İkinci Meclisler, Ulus, Hacı Bayram Veli, Taceddin Dergâhı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi, Muhsin Yazıcıoğlu kabri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Millet Camii ve Kütüphanesi olarak devam etti.

Şbt

Yarışma şartnamesi doğrultusunda ilimizden 5 (BEŞ) okuldan gelen öğrencilere ait 5 (BEŞ) adet resim, İl Değerlendirme Komisyonu tarafından 23/02/2024 tarihinde değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucunda ilimizden;

•       Merkez Fatih Anadolu Lisesi 10/D Sınıfından A** N** T**** İsimli Öğrenci Birinci,

•       Merkez Kılıçarslan Anadolu Lisesi 11/A Sınıfından A********** A** A* H****** İsimli Öğrenci İkinci,

•       Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi 11/D Sınıfından H**** B**** İsimli Öğrenci Üçüncü Olarak Belirlenmiştir.

•       Ayrıca Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi 9/C Sınıfından C**** B**** Ö***** İsimli Öğrenci Mansiyon Ödülü Almaya Hak Kazanmıştır.

Şbt

Okul sporlari kort tenisi kız  müsabakalarında okul takımımız il 3.sü olmustur.

Şbt

Bugün sona eren okul sporları dart genç kızlar müsabakalarını okulumuz il birincisi olarak, erkek takımımız il üçüncüsü olarak tamamlamış ve kız takımımız Uşak'ta yapılacak bölge finallerinde ilimizi temsil etme hakkı kazanmıştır. Okul sporları gençler korfbol müsabakalarında okul takımımız il üçüncüsü olarak müsabakaları tamamlamıştır. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

YKS hazırlık çalışmaları kapsamında okulumuzda tüm şubelerimize yönelik yaptığımız deneme sınavlarımıza ikinci dönemde de hız kesmeden devam ediyoruz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında okulumuzda "Anlat Bakalım", "Drama ile Deyim/Atasözü Anlatma", "Atasözü/ Deyim Resimleme"  etkinlikleri yapıldı. Seçilen resimlerden okul sergisi oluşturuldu.

Şbt

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında okulumuzda Mustafa Kutlu Paneli düzenlendi. Panele katılan öğrencilerimize ve danışman öğretmen Sena Balık'a teşekkürlerimizi sunarız.

Şbt

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayında Divan ü Lügatit Türk okumaları çerçevesinde Anlamını Bul, Hatırlatmaca ve  Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. İl genelinde düzenlenen "Dilimi Seviyorum Türkçe Konuşuyorum" temalı deneme yarışmasına okulumuzda birinci seçilen eserle katılınmıştır.